Cheezz

Zeer duurzame kaassnacks voor honden volgens Himalaya recept

Cheezz hondenkauwsnacks zijn ontstaan ​​uit een eeuwenoud recept voor harde kaassnacks, gekauwd door de mensen van de Himalaya. Himalayan Dog Chews, ook bekend als “churpi’s” of “yak kaas” zijn kaassnacks voor honden gemaakt van 100% koemelk zonder enige toevoeging, door het bereidingsproces vrijwel lactosevrij.

Aangezien de invoer van zuivelproducten uit Nepal verboden is, bezocht Cheezz Nepal meerdere keren om kennis te maken met de traditionele recepten en productiemethoden, om aan de slag te gaan met een productievestiging in België.

Op dit moment is deze productiefabriek de enige IFS en ISO gecertificeerde fabriek voor deze kauwsnacks in Europa.

De harde kauwsnacks verwijderen tandplak en houden het tandvlees sterk en gezond.

Waarom niet uit Nepal? De meeste van dit soort snacks momenteel op de markt komen uit India of China, melkproducten mogen immers niet geïmporteerd worden uit Nepal. Ook de claim dat melk van yaks wordt gebruikt is vaak onjuist en indien dit uitzonderlijk wel het geval is gaat het om niet meer dan 5% (dus 95% koemelk). Bovendien worden producten uit India, China of Nepal vaak gerookt om ongedierte tijdens het drogen in openlucht weg te houden. Dit heeft een negatieve invloed op de smakelijkheid.

2 producten

2 producten